Treceți la conținutul principal

Gabriela Stanciu


     Mulțumim, Gabriela pentru lucrarea grafică pe care ne-ai trimis-o astăzi. Este un exercițiu foarte bun de înțelegere a proporțiilor, a modului de compunere după un model dat. Apreciem răspunsul la subiectul propus „Grădina”. Deasemenea, apreciem cromatica minunată aleasă de tine și tenacitatea în acoperirea suprafețelor folosind procedeul de hașurare. Se simte plăcerea lucrului! 
    Îți propun un exercițiu. Să folosești modelul și să cauți iarăși formele (portretul, florile...), într-o  nouă lucrare. Privirea ta va pendula între cele două suprafețe (de la stânga la dreapta, de jos în sus), vei compara mărimile, așezările formelor. Îți vei studia propria linie. Linia trasată de tine se numește modulată și este mai expresivă decât cea de mai sus.  
   Poate că vei simți să te desprinzi de model. Ai libertate să faci acest lucru. Dacă nu, vei avea o reproducere, ceea ce este iarăși un lucru bun. Știu, din experiență, că noua lucrare va fi diferită. Vei câștiga în expresivitate! Se va simți amprenta personală, propria interpretare. 
   Gând frumos, Gabriela și spor la în tot ceea ce faci!

Comentarii

Etichete

Afișați mai multe

Postări populare de pe acest blog

Tema săptămânii: Contrastul culorilor în sine

       Contrastul culorilor în sine apare prin juxtapunerea (alăturarea) tentelor de culori pure (culorile primare și culorile binare). Subiectul plastic: „Pisica”  Henri Matisse Franz Marc   Franz Marc Franz Marc Paul Klee Pablo Picasso Pablo Picasso Nivel de studiu: începători, avansați Sursa: google.com / Images

Arta abstractă - puncte, linii, forme spontane

Motive tradiționale românești

Elemente de limbaj plastic în natura statică

 

Natura statică

 

Nuanțe și tonuri - Culorile reci

Motive populare românești

 

GANDAC- pata spontană, pata elaborată

Materiale și instrumente

  Bloc Desen  - greutate minim 160 gr/cm2 (Pigma) Format  A 4  pentru grupa de vârstă 5 ani; format  A3  pentru grupele de vârstă 6,7, 8....19 ani Carton pânzat 20/20 cm, 20x30 cm ; pânze grunduite pe șasiu opțional Tehnici de apă: Acuarela -  pigment sub formă de pastille (Pictor, Colibri, Daco, STAEDTLER, MAIMERI BLU) Guașa -  pigment la tuburi (Daco) Tempera -  pigment la tuburi (Daco, STAEDTLER); Tempera solidă (sub formă de batoane) Acril  - pigment la tuburi- pentru avansați, grupele de vârstă mare (Daco, RAFAELO ACRIL, Policolor) Albul va fi folosit în cantitate mare! Vă rog să vă asigurați de fiecare dată la cerc că există albul în paleta de culori, și că tuburile, paleta sunt curate. Se poate cumpăra albul separat (20 ml, 50 ml, 500 ml). Albul de titan are putere mai mare de acoperire. Pensule  cu fibre moi cu păr natural sau sintetic, subțiri și groase, cu vârf ascuțit, rotund, “cioc de rață – filbert”, mărimi între 0 și 16, sau pensule late nr. 25 Pal

"ÎNVINGATOR PRIN ARTĂ"

Materialul VIDEO pe care l-am prezentat in concursul de la IAȘI. Rezultatele vor veni la sfârșitul lunii noiembrie. Succes!